Met de bus naar Centro Oberhausen

Nederlanders houden van winkelen in Duitsland. De afgelopen jaren is het aantal Nederlanders dat in Duitsland de boodschappen doet enorm toegenomen. De oorzaak is evident: veel artikelen in Duitsland zijn niet alleen goedkoper ook de kwaliteit en de service is uitstekend.

Nederlandse autobezitters die dichtbij de grens wonen tanken al jaren in Duitsland. De benzineprijs in Duitsland is al decennia lang zo’n 15 a 20 cent lager en is een gemiddelde tankbeurt zo’n 8 a € 10 Euro voordeliger. Als je dus niet veel hoeft om te rijden is dit op jaarbasis een heel aardig bedrag wat je uitspaart. Door de accijns en de BTW te verhogen is het prijsverschil tussen Nederland en Duitsland op een aantal producten nog verder toegenomen. Sterke drank, sigaretten, autobanden, vuurwerk en verzorgingsproducten zijn in Duitsland veel goedkoper. Alleen wat de prijs voor koffie betreft wint Nederland het nog van Duitsland. Koffie is in Nederland veel goedkoper dan in Duitsland.

De Nederlandse detailhandel in de grensregio klaagt steen en been om het omzetverlies maar kan weinig uitrichten. In het Gelderse Groesbeek dat slechts enkele kilometers van het Duitse Kranenburg ligt doet bijna niemand meer de boodschappen in het eigen dorp. Massaal doet men boodschappen bij de goedkope discounters in Duitsland, zoals de Aldi Süd, LIDL en de Pennymarkt.  Kom je op de parkeerplaats van het winkelcentrum in Kranenburg dan zie je zeker 50% aan auto’s met een Nederlands kenteken staan.  Bij de bekende Aral pomp aan de Kleverstrasse in Kranenburg staat meestal een flinke rij van Nederlandse auto’s.

Steeds meer Duitsers reizen met de bus

Nederlanders winkelen ook graag in de Duitse grote steden en de grote shoppingmals zoals Centro Oberhausen. Meinfernbus.de is nu handig hierop ingesprongen, dagelijks rijdt er een bus van Amsterdam via Utrecht en Arnhem naar Sauerland. Na Arnhem wordt nog winkelcentrum Centro Oberhausen aangedaan en gaat het verder langs de populaire winkelsteden Essen en Dortmund. Centro Oberhausen heeft ruim 220 winkels en is daarmee een van de grootste winkelcentra van Europa.

Na Dortmund gaat het naar Winterberg en Medebach in het Sauerland . Wat dacht u verder van de prijs: een kaartje Amsterdam naar Centro Oberhausen kost slecht €15,- , Utrecht – Centro Oberhausen vanaf €11,- en Arnhem Centro Oberhausen vanaf € 8,- .

Door de hoge concurrentie doen de busondernemingen niet af van de lage prijs niets af van de kwaliteit en de service. De bussen zijn niet ouder dan 3 jaar en voorzien van de nieuwste snufjes. Er is een videonetwerk en gratis WIFI . Verder mogen ook fietsen mee.   Kortom: De bus is een wellicht een beter alternatief dan de trein.