Winkelen in Bocholt

De meeste Nederlanders hebben nog nooit gehoord van de stad Bocholt in Duitsland. Toch gaan er dagelijks veel inwoners uit de Gelderse Achterhoek naar Bocholt om er de boodschappen te doen. Bocholt heeft meer dan 70000 inwoners en ligt vlakbij Aalten en Winterwijk. Het belangrijkste winkelgebied in het centrum van Bocholt is het shoppingcentrum Arkaden, de Ravardistraße de Nordstraße. In het winkelcentrum Arkaden zijn de onder meer C&A, H&M, Saturn en Xenos gevestigd. Aan de rand van Bocholt bevinden zich de grote woonwinkels en de supermarkten Edeka, Aldi en Real. Nederlanders zijn over het algemeen zeer tevreden over het winkelen in Bocholt. Het winkelaanbod is ruim en divers en bovenal zijn de service en kwaliteit van de producten hoog. Verder zijn de gemiddelde winkelprijzen vergeleken met Nederland laag.

De stad Bocholt is de grootste stad in West-Münsterland. De prachtige landelijke omgeving rond Bocholt leent zich uitstekend voor mooie fietstochten. De afgelopen jaren is er door de lokale en regionale overheden bijzonder veel gedaan om het fietsen als een vorm van dagbesteding te promoten. Er zijn vele mooie fietsroutes ontstaan en zijn de wegen fietsvriendeljjk gemaakt. IN 2013 werd Bocholt door de ADAC (Duitse ANWB) uitgeroepen tot de beste regio voor fietsers.

Een van de mooiste fietsroutes van Duitsland is de 100 Schlösserroute. De route voert langs de tientallen burchten en kasten van het Münsterland, met een totaal lengte van meer dan 900 kilometer. De route bestaat uit een viertal lussen waardoor u zelf de route kunt samenstellen. De oude Hanzestad Munster ligt in het centrum van de routes en mag u beslist niet overslaan op uw fietstocht. De oude Prinzipalmarkt ademt nog een middeleeuwse sfeer en laat de grote rijkdom van Münster handelsstad zien en in de late middeleeuwen zelfs uitgroeide tot een van de belangrijkste steden van de Hanze.